7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM TATBİKATI

4 ŞEHİR, 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM TATBİKATI

Yayın: 11 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 11.09.2024 23:12:00
Editör - FARUK YİĞENOĞLU
Okuma Süresi: 2 dk.
58 okunma
Google News
Cep telefonlarına deprem uyarısı mesajı gönderilecek. Yarın 12 Eylül’de Adana’da deprem tatbikatı yapılacak.
 
Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 12 Eylül'de deprem tatbikatı gerçekleştirilecek. Ecemiş fay hattında merkez üssü Mersin’in Tarsus ilçesi olan 7 büyüklüğündeki deprem tatbikatı Niğde, Adana ve Konya’da da eş zamanlı yapılacak. 
 
4 ŞEHİR, 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM TATBİKATI
Tatbikatın amacı, afet durumlarında şehirlerin hazırlıklı olmasını sağlamak ve kriz anlarında koordinasyonun nasıl yürütüleceğini test etmek.
AFAD'ın hazırladığı plana göre, tatbikat sırasında Mersin, Niğde, Adana ve Konya illerinin etkileneceği varsayılan afet durumunda, Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir'den destek birimlerinin sevki planlanacak.
AFAD yetkilileri, tatbikata katılan tüm iller için hazırlıkların titizlikle yapıldığını ve gerçek bir deprem durumunda vatandaşların bilgilendirilmesi için kullanılan prosedürlerin test edileceğini ifade etti. Vatandaşların tatbikat hakkında bilgi almak ve olası endişeleri gidermek için AFAD’ın resmi kanallarından duyurulara dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.