4 dönüm alanda domates ekildi.

Salmanlı mahallesinde 4 dönüme 4 bin domates fidanı

Yaşam Yayın: 12 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2024 21:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
108 okunma
Google News

Kozan ilçesine bağlı Salmanlı Mahallesi'nin Kuruboğaz mevkiinde muhtar İlyas Köse, 4 dönüm alanda domates yetiştirerek elde ettiği geliri mahalleye bağışladı.

 Mahallenin dağlık ve kurak yapısına rağmen Köse, gençlerin göç etmesini önlemek ve tarımı canlandırmak amacıyla bu projeye başladı. İlk başta kimsenin inanmamasına rağmen, başarılı bir şekilde domates hasadı yaparak mahalle için bir gelir kapısı oluşturdu.

Domates fidelerini ekerken çevresindekilerin "Delisiniz" dediğini belirten Köse, "Şu an köyde girişimci 3 deli var. Gelecek yıl herkes delirir ve daha fazla üretim yaparız" diyerek gençleri üretime teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. Köse, "Doğru zamanda doğru ürünü seçip gübrelemesini ve dikim sıralamasını doğru yaptık. Böylece başarıya ulaştık" dedi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.